Mladý jačmeň 360g (3x 120g)

Kód: 421
Akcia
Neohodnotené
€33 €27,50 bez DPH
Objednané
Možnosti doručenia

Svetlozelený extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa.Neporciovaný.

Značka : T-International

Detailné informácie

Rýchle dodanie
Rýchle dodanie
Zákazníci oceňujú naše rýchle dodanie
Tovar skladom
Tovar skladom
99% tovaru skladom

Podrobný popis

Mladý jačmeň

 

 

Svetlozelený extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa.

 

 

Svetlozelený extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa. Je určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Takto získaný zelený nápoj je veľmi ľahko a rýchlo vstrebaný do organizmu. Obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov, enzýmov a je zdrojom životodarného chlorofylu a vlákniny. Patrí medzi zelené potraviny, ktoré majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby.

 

 

Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý - syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný.

 

V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím.

 

Obsahuje:
10x viac vápnika ako mlieko
25x viac draslíka ako banány
16x viac vitamínu B1 ako paradajky
45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát
20x viac vitamínu E ako biela múka
8x viac kyseliny listovej ako špenát

 

 jacnem-3

 

Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch:

- zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová ...), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej

- kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) - pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané

- tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení

- spomalenie bunkového starnutia - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou

- znižovanie hmotnosti – účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky

- problémy s trávením - chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev, draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie

- pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu

- protirakovinové účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie

- páchnuci dych a hemoroidy

- prevencia proti ukladaniu cholesterolu

- problémy so srdcom, krvným obehom a cievami

- odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie

- kĺbové ochorenia

- cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi

- vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu

 

Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus:

 

CHLOROFYL

Najväčším prínosom mladého jačmeňa je vysoký obsah chlorofylu. Molekula zeleného farbiva chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu – krvného farbiva. Vďaka tomu chlorofyl zlepšuje prenos kyslíka, jeho vysoký obsah pôsobí dezinfekčne, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Podstatou funkcie chlorofylu je premena slnečného žiarenia na chemickú energiu, čím slnečné lúče prinášajú energiu všetkým bunkám ľudského organizmu. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Okrem chlorofylu sa v zelených rastlinách nachádzajú aj ďalšie rastlinné farbivá, ktoré majú celý rad pozitívnych účinkov na naše zdravie.

 

AMINOKYSELINY

Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín z 20, vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu.

 

ENZÝMY

V mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Rozdiel medzi enzýmami a ostatnými katalyzátormi je v tom ,že svojou špecifickou štruktúrou chemickú reakciu nielen urýchľujú, ale ju aj regulujú. Enzýmy v mladom jačmeni sú zachované vďaka rýchlemu mikrovlnému sušeniu a špeciálnemu drveniu vzduchom pri teplote -5°C. Enzýmy strácajú účinnosť pôsobením teploty nad 40°C. Tepelne spracované jedlo neobsahuje takmer žiadne živé enzýmy a navyše ich odčerpáva z nášho tela. Spracovanie mladého jačmeňa je tak šetrné, že nápoj obsahuje viac ako 20 enzýmov. Mladý jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzým superoxid dismutáza (SOD)ochraňuje bunky a spomaľuje ich starnutie tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Tento enzým je dôležitou súčasťou endogenného antioxidačného systému. Z ďalších známych enzýmov môžeme spomenúť cytochrom oxidázu, enzym ktorý urýchľuje oxidáciu a redukciu, či transhydrogenázu, veľmi dôležitú pre svalovinu srdca.

 

ZÁSADOTVORNOSŤ

Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu, a to v dôsledku stresu, konzumácie tepelne upravenej stravy, alkoholu, kávy a pod. Harmonický pomer kyselín a zásad je základom zdravia organizmu. Mladý jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslému prostrediu v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu. Nasledujúci graf porovnáva významné zásadotvorné potraviny.

 

ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA
V ľudskom tele sa nachádzajú veľmi reaktívne molekuly nazývané voľné radikály. Voľné radikály sú molekuly, ktoré obsahujú jeden alebo viacero nespárovaných elektrónov a následkom toho sú chemicky extrémne reaktívne. Voľné radikály sú tiež významnou súčasťou imunitných systémov. Keď biela krvinka pohltí baktériu, začne tvoriť obrovské množstvo kyslíkových radikálov, ktoré baktériu doslova „spália“. Ak však organizmus stratí nad tvorbou a likvidáciou voľných radikálov kontrolu, môže byť jeho zdravotný stav vážne ohrozený „bombardovaním“ buniek a veľkých molekúl voľnými radikálmi. Tento stav môže byť príčinou veľmi závažných ochorení, ako sú: vznik nádorov a zápalov, kožné choroby, poruchy imunity, Parkinsonova a Alzheimerova choroba, choroby srdca a ciev ... Zatiaľ čo imunitný systém nás chráni skôr pred akútnym nebezpečenstvom pre naše zdravie, antioxidačný systém nás chráni pred vznikom a rozvojom chronických ochorení. V mladom jačmeni sa nachádza obrovské množstvo rôznorodých antioxidantov, ktoré nám ponúkajú širokú ochranu pred voľnými radikálmi. Z mladého jačmeňa boli izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti. Z nich najväčší význam má antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenom UV žiarením je asi 500x krát vyššia než aktivita vitamínu E.

DÁVKOVANIE:

Jednu čajovú lyžičku (3g) ráno 10-15 minút pred jedlom.

Rekonvalescenti, športovci, starší a chorí ľudia môžu dennú dávku zdvojnásobiť. Deťom je odporúčaná polovičná dávka.

 

 

Príprava nápoja: Obsah jedného vrecúška zmiešajte s chladnou čistou vodou, mliekom alebo džúsom